Популярният спортен журналист Борис Касабов се чуди дали ЦСКА не е

...
Популярният спортен журналист Борис Касабов се чуди дали ЦСКА не е
Коментари Харесай

Популярен журналист се чуди дали ЦСКА не е държавен отбор

Популярният състезателен публицист Борис Касабов се чуди дали ЦСКА не е държавен тим. Причината - взаимното сдружение с ММС за новия стадион на клуба. Той влезе в спор с Николай Александров и Явор Кръстев в предаването " Пред стадиона " по MAX Sport 4.

Каква изгодата на страната, чудеше се Касабов, който не крие пристрастията си към другия български футболен гранд - Левски.

Припомняме какво сподели преди години пред bTV тогавашният регионален шеф на София Николай Пехливанов за стадиона в Подуяне, където играят " сините ".

" Футболен клуб Левски употребява непозволено базата на стадион " Георги Аспарухов ". " Сините " нямат контракт и не заплащат наем ".

Държавата всяка година заплаща към 80 000 лева за налозите на комплекса. И по този начин от 1997 насам.

Стадион " Георги Аспарухов " е издигнат през 1963 година и постоянно се е употребявал от Левски, само че клубът в никакъв случай не му е бил притежател. През 1997 година притежателят на комплекса - регионалната администрация издава на Левски акт за безплатно прилагане.

Според Николай Пехливанов, решението няма правна стойност: " Законово то не е обосновано, само че в действителност съществува и това е базата, на която се стъпва ".

Годишните налози на комплекс " Георги Аспарухов " - стадионът и залите, са 80 524 лв. и постоянно са се плащали от страната.

А Левски в този момент дължи над 10 000 000 лв. на Национална агенция за приходите.

ЦСКА ли е държавен тим? Всеки може да реши за себе си...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР